Een deel van de activiteiten brengen een bepaald risico met zich mee. De Olympia Camping Group heeft getracht haar activiteiten zo uit te balanceren dat de deelnemers een maximum aan uitdaging tegen een minimum aan risico beleven. Om de veiligheid te kunnen waarborgen worden bij alle activiteiten veiligheidsma­terialen aan de deelnemers verstrekt, zoals; zwemvesten, helmen, klimgordels, lifelines etc. De Olympia Camping Group werkt met vakbekwame en gediplomeerde instructeurs, die er voor zorgen dat de deelnemers op een plezierige en veilige manier een geslaagde tijd zullen hebben.

Tijdens de activiteiten zijn onze instructeurs en begeleiders uitgerust met een E.H.B.O.- set, reddingslijn en -deken, kaart & kompas van het betreffende gebied, fluit, mes, reflectiebanden en mobiele telefoon. Bovendien is er op de vaste locaties een uitgebreide A-verbanddoos aanwezig.

 

Verantwoordelijkheid
De begeleidende instructeurs zijn tijdens de activiteiten ten alle tijden verantwoordelijk voor de deelnemende groep en hebben dus het laatste woord.